Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close
„Najbardziej pożyteczne w życiu
to własne doświadczenie.”
- Walter Scott

Doświadczenie zdobyte przez naszych pracowników i ich zaangażowanie w realizację powierzonych zadań skutkuje świadczeniem przez nas usług dla ponad 50 podmiotów gospodarczych oraz szeregu osób fizycznych.

„Zawsze wolę zaufać najlepszemu ze wszystkich - to taka oszczędność czasu.”
- Rudyard Kipling

Dlatego współpracując z nami wybieracie Państwo profesjonalizm i najwyższą jakość usług.

aktualizacja dn. 16-08-2018 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

16  -  26  VIII  2018

 

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT

 

 

 

CZWARTEK (16.08)
• 400ml zupa pomidorowa z makaronem
• 400ml potrawka z żołądków drobiowych, 130g chleb
• 100g eskalop z piersi kurczaka, 150g marchewka z groszkiem, 130g chleb
• 2*50g pulpety wieprzowe, 150g sos węgierski, 200g ryż, 150g surówka z selera
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 1 szt. pasztecik firmowy, 20g masło, 70g wędlina, 50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki, 200ml herbata


PIĄTEK (17.08)
• 400ml zupa brokułowa z ziemniakami
---------------------------------------------------------------------------------------------------
• 400ml zupa brokułowa z ziemniakami, 300g pierogi z serem na słodko, 130g chleb
• 120g ryba panierowana (Dorsz), 150g surówka z kiszonej kapusty i marchwi, 130g chleb
• 120g/150g roladka wieprzowa nadziewana pieczarkami w sosie pieczarkowym, 150g surówka z marchewki, 130g chleb
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 1 szt. serek typu „maślany”, 20g masło, 60g wędlina, 50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki, 200ml herbata


SOBOTA (18.08)
• 400ml kapuśniak z ziemniakami, 3 szt. parówki cienkie na gorąco, 130g chleb
• 100g/150 bitka wieprzowa w sosie własnym, 150g sałatka z buraczków, 130g chleb
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 2 szt. serki Ser-Top, 20g masło, 70g wędlina, 50g dodatek warzywny, 200ml herbata, 2 szt. bułki


NIEDZIELA (19.08)
• 400ml zupa jarzynowa z ziemniakami, 1 szt. udko pieczone, 130g chleb
• 100g kotlet górski, 150g marchewka z groszkiem, 130g chleb
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 110g wędlina, 20g masło, 50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki, 200ml herbata


PONIEDZIAŁEK (20.08)
• 400ml zupa fasolowa z makaronem
---------------------------------------------------------------------------------------------------
• 400ml zupa fasolowa z makaronem, 150g kiełbasa śląska na gorąco, 130g chleb
• 100g/150g schab pieczony w sosie, 150g sałatka Colesław, 130g chleb
• 100g eskalopka wieprzowa, 150g kapusta zasmażana,130g chleb
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 50g ser żółty, 20g masło, 60g wędlina, 50g dodatek warzywny, 2szt bułki, 200ml herbata


WTOREK (21.08)
• 400ml zupa ziemniaczana zasmażana
---------------------------------------------------------------------------------------------------
• 400ml zupa gulaszowa z ziemniakami, 1 szt. Hot–Dog, 80g chleb
• 100g stek bity z cebulą, 150g buraczki zasmażane, 130g chleb
• 2*50g zraziki wieprzowe, 150g sos mięsny, 200g kasza, 150g surówka z warzyw mieszanych
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 1 i 1/2 szt. jajko, 20g majonez, 20g masło, 70g wędlina, 50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki, 200ml herbata


ŚRODA (22.08)
• 400ml zupa pieczarkowa z zacierką
---------------------------------------------------------------------------------------------------
• 400ml zupa pieczarkowa z zacierką, 3 szt. kartacze z mięsem, 130g chleb
• 100g kotlet schabowy,150g kapusta gotowana, 130g chleb
• 200g kiełbasa z rusztu z cebulką duszoną, 20g musztarda, 20g ketchup, 130g chleb, 200ml herbata
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 60g salceson, 20g masło, 60g wędlina, 2 szt. bułki, 200ml herbata, 30g chrzan


CZWARTEK (23.08)
• 400ml krupnik z ziemniakami
---------------------------------------------------------------------------------------------------
• 400ml flaki, 130g chleb
• 120g/150g pierś duszona w sosie meksykańskim, 150g surówka z kapusty biało-czerwonej, 130g chleb
• 300g bigos, 100g kotlet mielony wieprzowo–wołowy, 130g chleb
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 100g sałatka meksykańska, 20g masło, 70g wędlina, 2 szt. bułki, 200ml herbata


PIĄTEK (24.08)
• 400ml barszcz czerwony z ziemniakami
---------------------------------------------------------------------------------------------------
• 400ml barszcz czerwony z ziemniakami, 300g łazanki z pieczarkami i kapustą, 130g chleb
• 120g ryba panierowana (Dorsz), 150g surówka z kiszonej kapusty i marchwi,130g chleb
• 120g/150g roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie koperkowym, 150g surówka z marchewki z ananasem, 200g ryż
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 1 szt. serek Hochland, 20g masło, 70g wędlina, 50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki, 200ml herbata


SOBOTA (25.08)
• 400ml żurek z ziemniakami, ok.140g kiełbasa biała, 130g chleb
• 120g kotlet devolay, 150g marchewka gotowana, 130g chleb
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 1 szt. pasztecik firmowy, 20g masło, 70g wędlina, 50g dodatek warzywny, 200ml herbata, 2 szt. bułki

NIEDZIELA (26.08)
• 400ml zupa wiejska z ziemniakami, 100g brizol wołowo-wieprzowy, 130g chleb
• 100g filet ze schabu z jarzyną, 150g kapusta gotowana, 130 chleb
ZESTAW ŚNIADANIOWY
• 60g wędlina, 20g masło, 50g ser żółty, 50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki, 200ml herbata




 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki

Menu w dniach 23 – 29 VII 2018