Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close

łaktualizacja dn. 27-01-2019 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

22.04.2019 -  28.04.2019

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT

                             

 

 

 

Niedziela (21.04)


  • 100/150g schab pieczony ze śliwką w sosie , 150g sałatka colesław, 130 g chleb
  • 1szt udko pieczone, 150 g marchewka gotowana , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

50g kiełbasa cienka , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny ,  2 szt bułki , 200 ml herbata


Poniedziałek (22.04)


  • 400ml. Krupnik z ziemniakami, 150 g.żeberko wieprzowe130 g chleb
  • 100 g filet drobiowy panierowany , 150 g kapusta gotowana, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 60g serek topiony plastry, 20 g masło , 50 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki ,  200 ml herbata

 

Wtorek (23.04)  


  • 400 ml potrawka z żołądków drobiowych ,130 g chleb
  • 100/150g gulasz wieprzowy  jarzynowo-paprykowy w sosie, 150 g sałatka z kapusty biało-czerwonej , 200 g kasza
  • 100g rumsztyk woł-wieprzowyz cebulą , 150 g fasolka szparagowa,   130 g chleb 

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 50g ser żółty, 20 g masło , 60 g wędlina , 2 szt bułki , 200 ml herbata,50 g dodatek warzywny

 

Środa (24.04)


  • 400 ml zupa pieczarkowa z ziemn. 300g łazanki z kapustą i mięsem , 130 g chleb
  • 100g eskalop z drobiu, 150 g buraczki gotowane, 130 g chleb
  • 2/50 g pulpety  wieprzowe ,150g sos węgierski, 150 sałatka z kap białej, 200 g ryż


ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 100g pasta z jaj , 20 g masło , 70 g wędlina , 2 szt bułki , 200 ml herbata 

 

Czwartek (25.04)


  • 400 ml  z grochowa z makaronem ,120g kiełbasa  cienka,  130 g chleb
  • 100 g stek bity z pieczarkami , 150 g kapusta gotowana   , 130 g chleb
  • 300 g fasolka po bretońsku , 80 g wieprzowina mielona , 130 g chleb 
  •  
  • ZESTAW ŚNIADANIOWY
  • 1szt pasztecik firmowy , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 20g masło, 2 szt bułki , 200 ml herbata                                       

 

Piątek (26.04)


  • 400 ml zupa pomidorowa z ryżem, 300 g pierogi z serem , 130 g chleb
  • 120 g Dorsz panierowany  , 150 g surówka z kiszonej kapusty i marchwi,130 g chleb                                               
  • 120 g / 150 g roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie koperkowym , 200 g kasza , 150 g sałatka z buraczków

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 60 g wędlina, 20 g masło ,1 szt.serek do chleba, 50 g dodatek warzywny,  2 szt.bułki , 200 ml herbata 

 

Sobota (27.04)

 

  • 400 ml żurek z ziemniakami. 3 szt.parówki cienkie, 130 g chleb
  • 100 g koperta ze schabu z wędliną i serem żółtym , 150 g marchewka   gotowana, 130 g chleb

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 110g wędlina, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata 

 

Niedziela (28.04)


400 ml kapuśniak  z ziemniakami , 100g sztuka mięsa, 130 g chleb

2/50 zraziki wieprzowe, 150g sos mięsny,150g sałatka z warzyw mieszanych,130g chleb ,                            

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

70g wędlina ,1 szt.serek almette, 20 g masło  , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata













 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki