Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close


aktualizacja dn. 27-01-2019 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

28.03.2019 -  5.04.2020

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT

 


W związku z ogłoszonym stanem epidemii informujemy, że od dnia 30.03.2020r. podjęto   w porozumieniu z AMP decyzję  o  ograniczeniu   ilości posiłków  dla  pracowników  do  dwóch  dziennie plus  posiłek  śniadaniowy . Takie działanie  ma na celu ograniczenie   czasu  przebywania  przy  linii  wydawczej posiłków ,  a w konsekwencji  zwiększenie  zabezpieczenia personelu  wydawczego i  konsumentów.

 

    

Sobota (28.03)


1.     400ml ogórkowa z ziemniakami,120g boczek gotowany,  130 g chleb

2.     100g Koperta ze schabu z wędliną i serem ,150g buraczki gotowane,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.     50g wędlina , 20 g masło ,60g ser topiony plastry, 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata

 

Niedziela (29.03)


1.     400ml krupnik z ziemniakami,150g żeberko wieprzowe, 130 g chleb

2.     100g stek bity z cebulą, 150g kapusta  gotowana, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.     110g wędlina , 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200ml.herbata  


Poniedziałek (30.03)


1.     400 ml. pomidorowa z ryżem,1 szt.udko z kurczaka 130 g chleb

2.     100g kotlet górski panierowany,150g marchewka gotowana lub fasolka szparagowa,130g chleb

3.     500g Pierogi ruskie(pakowane )

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

4.     70g wędlina,1szt. pasztecik firmowy, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny, 2 szt. bułki, 200 ml herbata

 

Wtorek (31.03)


1.   400ml żurek z ziemniakami,ok.140g kiełbasa biała,130g chleb

2.   100g kotlet schabowy, 150g kapusta  gotowana ,130g chleb

3. 400g pierogi z kapustą i mięsem (pakowane)

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

4. 70 g wędlina ,20g masło,1szt serek hochland, 2 szt. bułki , 200 ml herbata,50g dodatek warzywny

              

Środa (1.04)


1.     400 ml wiejska z ziemniakami,100g eskalopka wieprzowa, 130 g chleb

2.     120/150g pierś duszona z drobiu  w sosie pieczarkowym,150g sałatka z kapusty czerwonej,130g chleb      

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.     70g wędlina,100g pasta z jaj, 20 g masło ,30g dodatek warzywny, 2 szt bułki , 200 ml herbata


Czwartek (2.04)


1.     400g grochowa z makaronem, 1 szt.burger 

2.     100/150g bitka ze schabu w sosie, 150g sałatka z ogórków kiszonych,130g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.     110 g wędlina  mieszana, 50g dodatek warzywny, 20g masło, 2 szt. bułki , 200ml herbata

          

Piątek (3.04)


1.     400 ml brokułowa z ziemniakami , 300g pierogi ruskie, 130 g chleb

2.     120 g Dorsz panierowany  , 150 g surówka z kiszonej kapusty lub sos grecki, 130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.      70g  ser żółty ,100g sałatka śledziowa, 20 g masło  , 200 ml herbata , 2szt bułki

 

Sobota (4.04)


1.     400ml. Kapuśniak z ziemniakami,150g kiełbasa śląska,  130 g chleb

2.     120g Kotlet de volaille ,150g marchewka  gotowana,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.     70g wędlina , 20 g masło ,1 szt.serek almette, 50 g dodatek warzywny , 2 szt.  bułki , 200 ml herbata

 

Niedziela (5.04)


1.     400ml fasolowa z makaronem,100g brizol wołowo-wieprzowy z cebulą, 130 g chleb

2.     100g schab duszony z jarzyną, 150 g buraki gotowane, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.      60g wędlina ,50g ser żółty, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml. herbata  






 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki