Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close

łaktualizacja dn. 27-01-2019 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

15.06.2019 -  23.06.2019

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT

 

 

Sobota (15.06)

 

  • 400 ml krupnik z ziemniakami  , 150 g żeberko wieprzowe , 130 g chleb
  • 120 g kotlet de volaille, 150 g marchewka gotowana, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 60 g wędlina ,60g pieczeń rzymska  20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 200 ml herbata 2 szt bułki

Niedziela (16.06)


  • 400ml. Zupa wiejska z ziemniakami, 100 g eskalopka wieprzowa, 130 g 
  • 100 g schab po florencku  , 150g kapusta gotowana , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

50g ser żółty , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata


Poniedziałek (17.06)


  • 400 ml kapuśniak z ziemniakami, 120 g boczek gotowany , 130 g chleb
  • 100/150g g schab pieczony w sosie , 150 g sałatka z ogórków kiszonych , 130 g chleb
  • 300g fasolka po bretońsku, 80g wieprzowina mielona , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 1 szt.serek Hochland, 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki ,  200 ml herbata

 

Wtorek (18.06)


  • 400g potrawka z żołądków drobiowych , 130 g chleb
  • 100g stek bity z cebulą, 150 g buraki gotowane, 130 g chleb
  • 2/50g zraziki wieprzowe  , 150 g sos mięsny 150g surówka z marchewki, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 100 g pasta z jaj , 20 g masło , 70 g wędlina , 2 szt bułki , 200 ml herbata

 

Środa (19.06)


  • 400 ml zupa jarzynowa z ziemniakami , 1 szt udko z kurczaka , 130 g chleb
  • 120g kieszonka z pieczarkami , 150 g kapusta gotowana, 130 g chleb
  • 2/50g filety mielone , 150g sos staropolski , 150 g surówka z selera,200g kasza

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 110g wędlina, 20 g masło,  50 g dodatek warzywny  , 2 szt bułki ,200ml.herbata

Czwartek (20.06)


  • 400ml rosół z makaronem,100g sztuka mięsa wołowego,  130 g chleb
  • 100 g kotlet drobiowy panierowany, 150 g marchewka gotowana, 130 g chleb

ZESTAW ŚNIADANIOWY

50 g ser żółty, 20 g masło , 60 g wędlina  , 50 g dodatek warzywny ,  2 szt bułki , 200 ml herbata 

 

Piątek (21.06)

 

  • 400 ml żurek z ziemniakami ,1 szt. jajko, 1szt.kiełbasa biała, 130 g chleb
  • 120 g Dorsz panierowany  , 150 g surówka z kiszonej kapusty i marchwi , 130 g chleb                                               
  • 100/150 kurczak w sosie słodko-kwaśnym, 200 g ryż
  •  

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 1szt serek almette, 20 g masło , 70 g wędlina ,  50g dodatek warzywny,2szt. bułki,200ml herbata                                

  

Sobota (22.06)

 

  • 400 ml zupa grzybowa z makaronem ,100g brizol wołowo-wieprzowy , 130 g chleb
  • 100/150g bitka ze schabu w sosie, 150g sałatka z kapusty białej , 130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 70 g wędlina  ,1 szt. pasztecik firmowy, 20 g masło ,  50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata 

 

Niedziela (23.06)


  • 100g kotlet schabowy, 150 g kapusta gotowana, 130 g chleb
  • 100/150g pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym,150g sałatka z buraków,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

60 g wędlina , 20 g masło ,1 szt serek do chleba,  50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata













 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki