Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close

aktualizacja dn. 09-11-2018 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

8 XII  -  16  XII  2018

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT


Sobota (8.12)


•400 ml żurek z ziemniakami , ok. 140 g kiełbasa biała na gorąco , 130 g chleb

•100 g filet drobiowy panierowany w płatkach kukurydzianych , 150 g buraczki zasmażane , 130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY

•60 g pieczeń rzymska , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny ,2 szt bułki , 200 ml herbata


Niedziela (9.12)


•100 g kotlet górski , 150 g marchewka z groszkiem , 130 g chleb

•100 g /150 g schab pieczony w sosie pieczeniowym , 150 g sałatka „ Colesław ’’ ,130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY

1szt serek typu „ maślany ‘’ , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2szt bułki , 200 ml herbata


Poniedziałek (10.12)


•400 ml zupa pieczarkowa z makaronem
•400 ml potrawka z żołądków drobiowych , 130 g chleb
•100 g / 150 g gulasz wieprzowy , 200 kasza , 100 g ogórek konserwowy
•100 g eskalopka wieprzowa mielona , 150 g fasolka szparagowa , 130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY
•50 g ser żółty , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata


Wtorek (11.12)


•400 ml zupa grochowa z makaronem
•400 ml zupa grochowa z makaronem , 120 g boczek gotowany , 130 g chleb
•100 g schab po florencku , 150 g kapusta zasmażana , 130 g chleb
•2*50 g zraziki wieprzowe mielone , 150 g sos mięsny , 150 g sałatka z warzyw mieszanych, 130 chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY
•1 i ½ szt jajko gotowane , 20 g masło , 70 g wędlina , 20 g majonez , 50 g dodatek warzywny 2 szt bułki , 200 ml herbata


Środa(12.12)


•400 ml zupa pomidorowa z ryżem
•400 ml zupa pomidorowa z ryżem , 1 szt udko pieczone , 130 g chleb
•100 g kotlet schabowy , 150 g marchewka z groszkiem , 130 g chleb
•350 g kaszanka zasmażana , 150 g kapusta gotowana , 130 g chleb ,


ZESTAW ŚNIADANIOWY
100 g sałatka z selera konserwowego , 20 g masło , 70 g wędlina , 2 szt bułki , 200 ml herbata


Czwartek (13.12)


•400 ml barszcz czerwony z ziemniakami
•400 ml barszcz czerwony z ziemniakami , 3 szt kartacze z mięsem , 130 g chleb
•100 g / 150 g karczek pieczony w sosie własnym , 150 g sałatka „ Colesław”, 130 g chleb
•300 g bigos , 100 g kotlet mielony wieprzowo – wołowy , 130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY
110 g wędlina , 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata


Piątek (14.12)


•400 ml zupa brokułowa z ziemniakami
•400 ml zupa brokułowa z ziemniakami , 300 g łazanki z pieczarkami i kapustą , 130 g chleb
•120 g Dorsz panierowany , 150 g surówka z kiszonej kapusty i marchwi lub 150 g sos grecki , 130 g chleb
•100 g / 200 g kurczak po chińsku , 200 g ryż

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY
•2 szt serek topiony Ser- Top , 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata


Sobota (15.12)


•400 ml krupnik z ziemniakami , 150 g żeberko duszone , 130 g chleb
•100 g kotlet drobiowy panierowany , 150 g marchewka z groszkiem , 130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY
•1 szt pasztecik drobiowy firmowy , 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny 200 ml herbata , 2 szt bułki


Niedziela (16.12)


•400 ml kapuśniak z ziemniakami , 150 g kiełbasa śląska na gorąco , 130 g chleb
•100 g stek bity wieprzowy z cebulką duszoną , 150 g buraczki zasmażane , 130 g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY
50 g ser żółty , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata






 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki