Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close

aktualizacja dn. 27-01-2019 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

25.08.2019 -  1.09.2019

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT

 


Niedziela (25.08)

 

  • 400ml. Krupnik z ziemniakami, 150 g żeberko wieprzowe, 130g chleb

100 g kotlet schabowy  , 150g buraczki  gotowane. , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

50g ser żółty , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata


Poniedziałek (26.08)


  • 400 ml flaczki wołowe,  130 g chleb
  • 100g stek bity z cebulą , 150 g kapusta gotowana, 130 g chleb
  • 2*50g zraziki wieprzowe,150 g sos myśliwski,200g kopytka,150g sałatka z kapusty czerwonej

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 70g wędlina,1 szt.serek topiony, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny, 2 szt bułki , 200 ml herbata

Wtorek (27.08)


  • 400 ml zupa gulaszowa z ziemniakami, 1szt ;;hot-dog’’80 g chleb
  • 120/150 g  pierś duszona w sosie pieczarkowym, 150 g ćwikła  ,130 g chleb
  • 300g fasolka po bretońsku,  80g wieprzowina mielona,130g chleb

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 100g pasta z jaj, 20 g masło , 70 g wędlina , 2 szt bułki , 200 ml herbata,30g dodatek warzywny

Środa (28.08)


  • 400 ml zupa grochowa z makaronem, 100g medalion drobiowo-warzywny, 130 g chleb
  • 100/150g schab pieczony w sosie, 150 g sałatka z ogórków kiszonych, 130 g chleb
  • 200g kiełbasa z rusztu,20g musztarda, 20g ketchup,200 ml herbata,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

110 g wędlina , 20g masło,2 szt bułki , 200 ml herbata,50g dodatek warzywny  


Czwartek (29.08)


  • 400 ml zupa jarzynowa z ziemniakami, 1 szt. udko z kurczaka , 130 g chleb
  • 100/150g gulasz wieprzowy  w sosie, 100gogórek konserwowy, 200g kasza
  • 100 g kotlet górski  , 150 g fasolka szparagowa, 130 g chleb

ZESTAW ŚNIADANIOWY

100g sałatka z selera konserwowego, 70 g wędlina , 20 g masło , 2 szt bułki , 200ml herbata

             

Piątek (30.08)


  • 400 ml  barszcz czerwony z ziemniakami , 300 g łazanki z kapustą i mięsem , 130 g chleb
  • 120 g Dorsz panierowany  , 150 g surówka z kiszonej  kapusty i marchwi lub sos grecki, 130g  chleb
  • 100/150g kurczak w sosie słodko-kwaśnym , 200 g ryż   

     

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 2 szt.serek ser-top  , 20 g masło , 70g wędlina, 50g dodatek warzywny ,2 szt bułki ,200 ml herbata

 

Sobota (31.08)


  • 400ml zupa fasolowa z makaronem, 120 g kiełbas wiejska drob., 130 g chleb
  • 100 g kotlet schabowy, 150 g kapusta gotowana, 130 g chleb

  • ZESTAW ŚNIADANIOWY
  • 70 g wędlina ,1 szt pasztecik firmowy, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 200 ml herbata , 2 szt bułki

Niedziela (1.09)


  • 400ml. Zupa wiejska z ziemniakami, 100 g eskalopka wieprzowa, 130 g chleb
  • 100/150 g karczek pieczony w sosie , 150g surówka z marchewki , 200 g makaron

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

60g ser topiony plastry , 20 g masło , 50 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata



 








 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki