Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close

Menu w dniach 20.06.2020 - 27.06.2021


W związku z ogłoszonym stanem epidemii informujemy, że od dnia 30.03.2020r. podjęto w porozumieniu z AMP decyzję o ograniczeniu ilości posiłków dla pracowników  do  dwóch  dziennie plus  posiłek  śniadaniowy. Takie działanie  ma na celu ograniczenie czasu przebywania przy linii wydawczej posiłków, a w konsekwencji zwiększenie zabezpieczenia personelu wydawczego i konsumentów.

 

 

 

 

 


Niedziela (20.06)


1.       400ml żurek z ziemniakami,3 szt. parówki cienkie,130 g chleb

2.       100 g eskalop z drobiu ,150g  buraki gotowane,130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.      60g wędlina ,50g ser żółty, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200ml.herbata  


Poniedziałek (21.06)


1.       400ml grzybowa z makaronem,100g eskalopka wieprzowa,130g chleb

2.       120/150g filet soute w sosie meksykańskim,150g sałatka z kapusty białej,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.        70g wędlina ,1 szt. serek hochland, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny, 2 szt bułki,  200 ml herbata

 

Wtorek (22.06)


1.  400ml kapuśniak z ziemniakami,ok.140g kiełbasa biała,130g chleb

2. 120g koperta ze schabu z wędliną i serem,150 marchewka gotowana, 130g chleb


ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.      70g wędlina ,100g sałatka meksykańska, 20 g masło , 2 szt bułki , 200 ml herbata, 30g dodatek warzywny

4.  500 g pierogi ruskie (pakowane)

             

Środa (23.06)


1.       100/150g karczek pieczony w sosie,150g sałatka z kapusty czerwonej ,130g chleb         

2.       300g fasolka po bretońsku ,80g wieprzowina mielona,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.    70 g wędlina ,20g masło, 1  ½ szt.jajko ,20g majonez  ,50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki , 200ml herbata     

4.       400g pierogi z kapustą i mięsem (pakowane)

 

Czwartek (24.06)

 

1. 400ml gulaszowa z ziemniakami ,1 szt.,,hot-dog’’ 80 g chleb

2. 100g filet drobiowy panierowany w sezamie ,150g kapusta gotowana,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.        60 g wędlina ,50g ser żółty, 20 g masło ,50g dodatek warzywny, 2 szt. bułki , 200ml herbata

4.       400g  naleśniki z serem(pakowane po 4 szt. )

  

Piątek ( 25.06)


1.       400ml zupa ogórkowa z ziemniakami,300g pierogi z kapustą i pieczarkami,130g chleb

2.       120 g Dorsz panierowany  , 150 g  surówka z kapusty kiszonej  lub sos grecki, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.       50g wedlina,60g ser topiony plastry, 20 g masło,50g dodatek warzywny,200ml herbata , 2szt. bułki

 

Sobota (26.06)


1.    400ml grochowa z makaronem,100g sztuka mięsa, 130 g chleb

2.    2*50 g zraziki wieprzowe , 150 g sos myśliwski , 150 g sałatka z buraków , 130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.       70 g wędlina ,1 szt. pasztecik z drobiu, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki ,200ml. herbata   


Niedziela ( 27.06)


1.     400ml wiejska z ziemniakami,100g sznycel, 130 g chleb

2.     100/150 g bitka ze schabu w sosie  ,100g ogórek kiszony ,200 g kasza

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

3.         70g wędlina , 1 szt. serek almette,20g masło,50g dodatek warzywny,2szt. bułki, 200ml herbata