Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close

łaktualizacja dn. 27-01-2019 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

10.02.2019 -  17.02.2019

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT

 

 

 

Niedziela (10.02)

  • 400 ml krupnik z ziemniakami, 150 g żeberko wieprzowe , 130 g chleb
  • 100g , eskalop z drobiu, 150 g marchewka z groszkiem , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

110 g wędlina , 20 g masło ,   50 g dodatek warzywny ,  2 szt bułki , 200 ml herbata


Poniedzialek  (11.02)

  • 400 ml potrawka z żołądków drobiowych , 130 g chleb
  • 100 g / 150 g  gulasz wieprzowy w sosie własnym , 100 g ogórek konserwowy , 200 g kasza
  • 2*50 g zraziki wieprzowe mielone , 150 g sos myśliwski , 200 g kopytka ziemniaczane ,150 g sałatka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 1 szt serek topiony Almette, 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki ,  200 ml herbata

 

 Wtorek (12.02)

  • 400 ml zupa grochowa z makaronem , 100g medalion drobiowo-warzywny,130g chleb
  • 100 g / 150 g bitka ze schabu w sosie   , 150 g sałatka z kapusty czerwonej , 130 g chleb
  • 350 g kiszka z cebulką , 150g kapusta gotowana, 130 g chleb 

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 100 g sałatka z selera konserwowego , 20 g masło , 70 g wędlina , 2 szt bułki , 200 ml herbata

Środa (13.02)

  • 400 ml zupa gulaszowa,1szt. ,,HOT-DOG’’ ,  80 g chleb
  • 120g kieszonka z pieczarkami,150g. kapusta gotowana lub 150g buraczki zasmażane, 130 g chleb
  • 100/200 kurczak po chińsku,   200 g ryż

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 50 g ser żólty , 20 g masło , 60 g wędlina , 50 g dodatek warzywny ,2 szt bułki , 200 ml herbata 

 

Czwartek  (14.02)

  • 400 ml kapuśniak z ziemniakami ,150 g. kiełbasa śląska,  130 g chleb
  • 100 g / 150 g karczek pieczony  w sosie własnym , 150 g sałatka z ogórków kiszonych  130 g chleb
  • 300 g fasolka po bretońsku , 80 g wieprzowina mielona , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  •   1 ½ szt jajko , 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 20g majonez, 2 szt bułki  ,   200 ml herbata                                       


Piątek (15.02)

  • 400 ml zupa jarzynowa z ziemniakami , 300 g łazanki z pieczarkami i kapustą , 130 g chleb
  • 120 g Dorsz panierowany  , 150 g surówka z kiszonej kapusty i marchwi lub 150 g sos grecki, 130 g chleb                                               
  • 120 g / 150 g roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie koperkowym , 200 g ryż , 150 g surówka  z marchewki 

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 100 g sałatka z tuńczyka , 20 g masło , 70 g wędlina lub 70 g ser żółty ,  2 szt bułki , 200 ml herbata 

 

Sobota (16.02)

  • 400 ml zupa wiejska , 100 g eskalopka wieprzowa , 130 g chleb
  • 100 g filet ze schabu z piecz. , 150 g kapusta gotowana, 130 g chleb


 ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 1 szt.pasztecik firmowy  , 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata 

 

Niedziela (17.02)

  • 100 g kotlet drobiowy panier. , 150 g marchewka z groszkiem , 130 g chleb
  • 2*50 g klopsiki mielone,  150 g sos mięsny, 150 g ćwikła ,200 g kasza                              

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

  • 1 szt serek  hochland , 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata

















 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki