Strona korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie zgodnie z Polityką Plików Cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane na Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.

close

aktualizacja dn. 27-01-2019 (administrator)

 

 

 

Menu w dniach

20.10.2019 -  27.10.2019

 

 

CENTRALNA KUCHNIA - AMP, Bufet LTT

 

 

 

Niedziela (20.10)


400 ml rosół z makaronem, 100g sztuka mięsa wołowa, 130 g chleb

100 g eskalop z drobiu , 150 g buraczki zasmażane, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY 

20 g masło , 110 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata

 

Poniedziałek (21.10)

 

400 ml flaczki wołowe,  130 g chleb

100/150g karczek pieczony w sosie , 150 g sałatka z ogórków kiszonych, 130 g chleb

100 g brizol wołowo-wieprzowy z cebulą,150 g kapusta gotowana,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

60g wędlina,1 szt. serek  do chleba, 20 g masło , 50 g dodatek warzywny, 2 szt bułki,  200 ml herbata


Wtorek(22.10)

 

400 ml grochowa z makaronem , 1szt burger,

100/150g bitka ze schabu w sosie, 150g ,,colesław’’  ,130 g chleb

200g kiełbasa z rusztu z cebulą , 20g musztarda,20g ketchup, 130g chleb,200ml herbata

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

100g pasta z jaj, 20 g masło , 70 g wędlina , 2 szt. bułki , 200 ml herbata,30 g dodatek warzywny

 

Środa (23.10)

 

400 ml ogórkowa z ryżem, 300g makaron z warzywami i kurczakiem, 130 g chleb

120g pierś duszona z drobiu, 150g sos pieczarkowy,150g sałatka z kapusty czerwonej,  130 g chleb

300g fasolka po bretońsku, 80g wieprzowina mielona,130g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

60g pieczeń rzymska, 20 g masło , 60 g wędlina , 2 szt bułki , 200 ml herbata,50g dodatek warzywny  

 

Czwartek  (24.10)


400 żurek z ziemniakami, 1 szt. jajko, 1 szt. kiełbasa biała, 130 g chleb

120g kotlet devolaille, 150g marchewka gotowana , 130g chleb

350 g kiszka z cebulą  , 150 g kapusta gotowana , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

70 g wędlina , 20 g masło ,1 szt. serek hochland , 50 g dodatek warzywny , 2 szt. bułki , 200ml herbata

             

Piątek (25.10)


400 ml zupa jarzynowa z ziemniakami , 300 g pierogi z kapustą i pieczarkami , 130 g chleb

120 g Dorsz panierowany  , 150 g surówka z kiszonej kapusty lub sos grecki, 130 g chleb

100/200g kurczak w sosie słodko-kwaśnym , 200 g ryż

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

70g wędlina, 20 g masło , 100 g sałatka z tuńczyka , 2 szt. bułki,200 ml. herbata

 

Sobota (26.10)


400 ml zupa wiejska z ziemniakami, 100 g  kotlet mielony  , 130 g chleb

100 g schab duszony z papryką i jarzyną , 150 g buraki gotowane, 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

50 g  wędlina ,60g serek topiony plastry , 20 g masło , 50 g dodatek warzywny , 200 ml herbata , 2 szt. bułki

 

Niedziela (27.10)


400ml. Kapuśniak z ziemniakami, 100 g sztuka mięsa, 130 g chleb

100 g kotlet drobiowy panierowany , 150g marchewka gotowana , 130 g chleb

 

ZESTAW ŚNIADANIOWY

1 szt. pasztecik , 20 g masło , 70 g wędlina , 50 g dodatek warzywny , 2 szt bułki , 200 ml herbata




 

 

*Możliwe występowanie alergenów: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, laktoza, orzechy, seler, gorczyca, nasiona sezamu, łubin, mięczaki